Dünyanın En Kaliteli ve Sağlıklı Eti Piemontese Etidir
Piemontese (piedmontese - piedmentosa) dana eti kolestrol bakımından en düşük değere sahip sığır ırkıdır. Kolestrol oranı; hindi etinden, derisi alınmış tavuk etinden, salmon ve kılıç balığından da düşüktür. Protein değeri olarak normal etlerden ve balık etlerinden yüksek, hindi etiyle kalori, protein, toplam yağ yönünden eşit değerlere sahiptir. Fakat kolesterol değerinin hindi etine göre yarı yarıya düşük olması yine de bir üstünlük göstergesidir.
Piemontese (piedmontese - piedmentosa) sığır eti taşıdığı besin değerleriyle et ile ilgili bilgileri ters yüz etmiştir.
Piemontese etinde ;
Bonfile :%1,2
Antrikot :%1,4
Kaburga : %1,4
Yağ oranı vardır
Normal dana etinin 100 gramında 73 mg kolesterol bulunurken, Piedmentosa'da 48,5 mg kolesterol bulunmaktadır. Bu rakam dil balığında 52 mg dır.
Etlerin en iyisi , etlerin en kalitelisi , etlerin en kalitelisi hangisi , en yumuşak et hangi hayvanın en yağsız et en yüksek protein içeren et gibi soruları çiftçiler , tüketiciler sormaktadır. Bu soruların tamamı için cevap Piemontese etidir . Piemontese etinden daha mükemmel , daha harika , daha leziz , daha yumuşak , daha olağanüstü bir et mevcut değildir.
100 gr ette kolesterol miktarları:
Kuzu | 91 mg |
Ördek | 88,7 mg |
Hamburger | 85 mg |
Kılıçbalığı | 39 mg |
Derisi çıkartılmış hindi | 73 mg |
Derisi çıkartılmış tavuk | 70 mg |
Piedmentosa melezleri | 38,6 - 62 mg |
Total Lipid (Yağ): 100 gr ette; Normal et (sırt bölgesinden) 16,76 gr Piedmentosa (sırt bölgesinden) 5,3 gr |
Doymamış yağlar: 0,622 gr 0,149 gr |
Merkezi ABD, Nebraska'da bulunan Et Sığırcılığı Araştırma Merkezinde (MARC) yapılan çalışmalardan elde edilen sonuçlar ise son derece şaşırtıcıdır. Aynı büyüklükteki Piemontese karkası diğerlerinden daha ağırdır. Çünkü, et yağdan daha ağırdır. Piemontese (piedmontese - piedmentosa) etinin içerdiği Omega 3 ve son zamanlarda piyasada tablet olarak satılan kanseri önlediği savunulan CLA ( Conjugated Linolenic Acid) miktarı diğer etlere göre çok yüksektir. Etlerde yumuşaklık tahmininde geçerli olan Calpastatin enzimi de yine Piemontese ırkı danaların etlerinde yüksek bulunmuştur.
Amerikan Ulusal Kalp Derneği Tarafından Amerika da Piemontese (piedmontese - piedmentosa) heyeti kalp dostu et olarak tescil edilmiştir. Amerikalı kalp doktorları Piemontese (piedmontese - piedmentosa) etini hastalarına tavsiye etmektedir. Dünyada diğer sığır etleri kalp hastaları açısından sakıncalı olduğu için kalp doktorları hastlarına kırmızı eti yasaklamaktadırlar.
Piemontese (piedmontese - piedmentosa) tosunlarında (dana) et randımanı%69-73 bazı özel Piedmontese danalarında %76 et randımanına ulaşabilir. Piedmontese dana eti; yağsız, ince lifli, yumuşak ete sahiptir. Et kemik oranı yönünden kemikleri ince, etleri daha fazladır. Çift kaslı gen yapısına sahip olan Piedmontese sığırları yetiştiricilerini ve besicileri kazanç olarak fazlasıyla mutlu etmektedir.
Yağsız yumuşak ve lezzet bakımından Piemontese (piedmontese - piedmentosa) sığır etleri haklı bir üne sahiptirler.
Piemontese (piedmontese - piedmentosa) dana eti diğer sığır etlerine göre 1/3 oranda daha çabuk pişer. Bu haliyle lokanta ve kebabçılar tarafından Dünyanın her yerinde büyük rağbet görmektedir.
Bir çok lokanta ve kebabçılar sadece Piemontese (piedmontese - piedmentosa) dana eti pişirimi yapmaktadırlar.
Piemontese (piedmontese - piedmentosa) bifteği yemeden dana eti yenmiş olmaz. Piemontese (piedmontese - piedmentosa) dana eti içeriği bakımından (düşük kolestrol ve yağsız et) hastalar için diyet ettir. Piemontese (piedmontese - piedmentosa) eti düşük kolestrolü nedeniyle kalp dostu et olarak tanınmaktadır.
Bu leziz etlerin Türk İnsanının tüketine sunulması çok önemlidir