Dünyanın En Kaliteli ve Sağlıklı Eti | Anaborapi Piedmontese Boğa Sperması Satışı, Etçi Irk Sperma

Dünyanın En Kaliteli ve Sağlıklı Eti: Piedmontese

Piemontese (piedmontese - piedmentosa) dana eti kolestrol bakımından en düşük değere sahip sığır ırkıdır. Kolestrol oranı; hindi etinden, derisi alınmış tavuk etinden, salmon ve kılıç balığından da düşüktür. Protein değeri olarak normal etlerden ve balık etlerinden yüksek, hindi etiyle kalori, protein, toplam yağ yönünden eşit değerlere sahiptir. Fakat kolesterol değerinin hindi etine göre yarı yarıya düşük olması yine de bir üstünlük göstergesidir.

sığır etinin besin değerleri

Piemontese (piedmontese - piedmentosa) sığır eti taşıdığı besin değerleriyle et ile ilgili bilgileri ters yüz etmiştir.

Normal dana etinin 100 gramında 73 mg kolesterol bulunurken, Piedmentosa'da 48,5 mg kolesterol bulunmaktadır. Bu rakam dil balığında 52 mg dır.

100 gr ette kolesterol miktarları:

Kuzu 91 mg
Ördek 88,7 mg
Hamburger 85 mg
Kılıçbalığı 39 mg
Derisi çıkartılmış hindi 73 mg
Derisi çıkartılmış tavuk 70 mg
Piedmentosa melezleri 38,6 - 62 mg

 

Total Lipid (Yağ):
100 gr ette;
Normal et (sırt bölgesinden)   16,76 gr
Piedmentosa (sırt bölgesinden)  5,3 gr
Doymamış yağlar:

0,622 gr
0,149 gr

Merkezi ABD, Nebraska'da bulunan Et Sığırcılığı Araştırma Merkezinde (MARC) yapılan çalışmalardan elde edilen sonuçlar ise son derece şaşırtıcıdır. Aynı büyüklükteki Piemontese karkası diğerlerinden daha ağırdır. Çünkü, et yağdan daha ağırdır.  Piemontese (piedmontese - piedmentosa) etinin içerdiği Omega 3 ve son zamanlarda piyasada tablet olarak satılan kanseri önlediği savunulan CLA ( Conjugated Linolenic Acid) miktarı diğer etlere göre çok yüksektir. Etlerde yumuşaklık tahmininde geçerli olan Calpastatin enzimi de yine Piemontese ırkı danaların etlerinde yüksek bulunmuştur.

Amerikan Ulusal Kalp Derneği Tarafından Amerika da Piemontese (piedmontese - piedmentosa) heyeti kalp dostu et olarak tescil edilmiştir. Amerikalı kalp doktorları Piemontese (piedmontese - piedmentosa) etini hastalarına tavsiye etmektedir. Dünyada diğer sığır etleri kalp hastaları açısından sakıncalı olduğu için kalp doktorları hastlarına kırmızı eti yasaklamaktadırlar.    

piedmontese buzağı

Piemontese (piedmontese - piedmentosa) tosunlarında (dana) et randımanı%69-73 bazı özel Piedmontese danalarında %76 et randımanına ulaşabilir. Piedmontese dana eti; yağsız,  ince lifli, yumuşak ete sahiptir. Et kemik oranı yönünden kemikleri ince, etleri daha fazladır. Çift kaslı gen yapısına sahip olan Piedmontese sığırları yetiştiricilerini ve besicileri kazanç olarak fazlasıyla mutlu etmektedir.

Yağsız yumuşak ve lezzet bakımından Piemontese (piedmontese - piedmentosa) sığır etleri haklı bir üne sahiptirler.

Piemontese (piedmontese - piedmentosa) dana eti diğer sığır etlerine göre 1/3 oranda daha çabuk pişer. Bu haliyle lokanta ve kebabçılar tarafından Dünyanın her yerinde büyük rağbet görmektedir.

Bir çok lokanta ve kebabçılar sadece Piemontese (piedmontese - piedmentosa) dana eti pişirimi yapmaktadırlar.

Piemontese (piedmontese - piedmentosa) bifteği yemeden dana eti yenmiş olmaz. Piemontese (piedmontese - piedmentosa) dana eti içeriği bakımından (düşük kolestrol ve yağsız et) hastalar için diyet ettir. Piemontese (piedmontese - piedmentosa) eti düşük kolestrolü nedeniyle kalp dostu et olarak tanınmaktadır.

Bu leziz etlerin Türk İnsanının tüketine sunulması çok önemlidir

Popüler olan Piedmontese, genetik avantajları, düşük yağ içeriği, üstün lezzeti ve besin değeriyle fark yaratır.

X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabiliriz?
Nasıl Yardımcı Olabiliriz?