Piemontese Verimi | Anaborapi Piedmontese Boğa Sperması Satışı, Etçi Irk Sperma

İtalyan Anaborapi Piemontese (piedmontese - piedmentosa) dünyanın en çok et veren sığır ırkıdır. Dünyanın en iyi etçisidir. 14-16 aylık erkek danalar 450-460 kg karkas et vermektedir. Et randımanı %69-73'tür. Bazı özel bakılmış hayvanlar da %76'ya kadar çıkmaktadır. Bugüne kadar ürettiğimiz onbinlerce F1 melezlerde (Birinci kuşak) 16 aylıkken erkek danalar 400-420 kg ete ulaştığını tespit etmiş bulunmaktayız. Anaborapi Piemontese (piedmontese - piedmentosa) suni tohumlamasında F1 de bile doğan buzağalar melez azmanı olmaktadır. Saf Piedmontese danalarla melezi arasında sadece 40 kg et farkı vardır. Dünyada hiç bir etçi ırk asla Piemontese (piedmontese - piedmentosa) et verimi ve et randımanına ulaşamazlar. İşin özeti şudur aynı bakım aynı besleme ile diğer sığırlara göre Anaborapi Piemontese (piedmontese - piedmentosa) danalarında 1 danada 1,5 dana eti üretilir yani çiftçi aynı bakım ve masrafla %50 et elde eder.

Piemontese (piedmontese - piedmentosa) sığırlarının deri kalınlığı diğer sığırların derilerinden 1/3 kadar daha incedir. Piemontese (piedmontese - piedmentosa) sığırları ince kemik yapısına sahiptir. Et oranı yüksek, kemik oranı düşük olup kemik oranı %13 dür.Piemontese (piedmontese - piedmentosa) çift kaslı bir sığırdır. Myostatin geni nedeniyle çift kas şekillenmiştir. Myostatin geni doğal bir gendir. Genetik analizlerde 25 bin yıllık bir sığır ırkı olduğu anlaşılmaktadır.

Pakistan'dan İtalya'ya götürülerek orada geliştirilmiş bir sığırdır. Zebu kanı taşımaktadır. Bilindiği üzere zebu ırkı dünyanın en dayanıklı sığır ırkıdır.

Bu ırk, genetik yapısı, üstün et kalitesi ve ekonomik avantajlarıyla dünya çapında giderek daha fazla tercih edilmektedir.

Piedmontese sığırları, genetik yapılarının sunduğu avantajlar sayesinde hem et hem de süt veriminde dikkat çeken bir türdür.

X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabiliriz?
Nasıl Yardımcı Olabiliriz?